ספק רשום של משרד הבטחון - 0011024210
שקית מרהיבה - מזכרת לאורחים בחינה מתנה לאורחים בחינה מזכרות לאורחים בחינה מזכרות לאירועים

02 אוג - אירוע קטן עם שף פרטי – כך תעשו זאת נכון

כאשר מפיקים אירוע קטן, עם לא יותר מעשרות בודדות של אורחים, אירוע כזה יהיה שונה באופן מהותי מאירוע שמוזמנים אליו מאות משתתפים ויש אפשרויות שניתן לבצע או להזמין כאשר אין הרבה אורחים שצפויים להגיע.

אחת מאפשרויות האלה היא הזמנה של שף פרטי לבישול המזון באירוע – מה שעשוי להתגלות כרעיון לא פחות מגאוני.

יש יתרונות רבים להזמנת שף פרטי לאירוע קטן. היתרון הגדול ביותר הוא שהשף מגיע בכבודו ובעצמו לבשל ועושה זאת ממש על המקום כך שהאורחים זוכים במנות טריות שלא היו צריכות שום פרק זמן של חימום חוזר. בנוסף, זו האפשרות היחידה שעומדת בפני מארגני האירוע להזמין מנות מיוחדות או אפילו יוקרתיות.

במה יש להתמקד כאשר מחליטים להזמין שף פרטי לאירוע?

בשונה מהזמנה של חברת קייטרינג לאירוע גדול, ישנם כמה דברים שחשוב מאד לשוחח עליהם עם השף הפרטי:

  • חשוב שהשף יידע בדיוק כמה אורחים צפויים להגיע, כמה מהם מבוגרים וכמה ילדים והאם יש ביניהם כאלה בעלי אלרגיות או רגישויות שונות למרכיבי מזון.
  • השף צריך לדעת היכן עומד האירוע להתקיים ואפילו רצוי שהוא יגיע לשם לביקור או פגישה מקדימה על מנת שיידע בדיוק מה יש שם וכך יחליט עם איזה ציוד עליו להגיע ביום האירוע. ביחד עם השף צריך להחליט על אופי הארוחה, על סדר המנות ועל צורת ההגשה.

 

איך מחליטים מה תהיינה המנות ומה יהיה התפריט באירוע?

השף הוא הדמות המקצועית ולכן חשוב לתת לו לקבל את ההחלטות המדוברות. לאחר שמגדירים בפניו את כל הדרישות והציפיות הוא יוכל לתת רעיונות שלדעתו יהיו המתאימים ביותר.
מארגני האירוע יוכלו לתת את ההערות שלהם בנוגע להסכמה או אי הסכמה להצעות והרעיונות. חשוב מאד לעבוד עם השף בשיתוף פעולה וכך לוודא שכולם יהיו מרוצים, לרבות מארגני האירוע שיהיו כמה וכמה דברים שיהיו חשובים להם בהכנות או במהלך האירוע עצמו.

איך משפיע מיקום האירוע על הזמנת שף פרטי?

המיקום שבו יתקיים האירוע חשוב ומהותי. להלן כמה נתונים שחשוב לקחת בחשבון מבעוד מועד ולהתייעץ עם השף לגביהם:

  • מיקום מדויק – האם האירוע יתקיים במקום סגור או בחיק הטבע? על המנות יש להחליט לאחר שיודעים מה יהיו תנאי מזג האוויר וכך גם ניתן יהיה להתאים אותן באופן אופטימלי.
  • אילו אמצעי בישול (אם בכלל) עומדים לרשותו של השף – מדובר בנתון שחשוב עבור השף עצמו, שכן כך הוא יידע עם אילו כלי מטבח עליו להגיע למקום ואילו כבר עומדים לרשותו.
  • מתנות לאירוע – חשוב לשתף את השף במזכרות או מתנות שעומדים לתת לאורחים. במקרים רבים מונחות המתנות על גבי השולחן והצלחות כבר בתחילת האירוע – מה שידרוש התארגנות מתאימה מצד השף. במידה ומדובר במתנות שתחולקנה בסיום האירוע – אפשר לבחון עם השף את האפשרות של צירוף מנה אחרונה או סוכריה מעשה ידיו למתנה.
  • כאשר השף יודע מה אופי האירוע ואילו מתנות יחלקו המארגנים בסיומו – הוא יוכל להמליץ על סוגי מנות שעשויים להיות מתאימים במיוחד וכך להציע את התפריט הנכון ביותר עבור האורחים והאירוע.

בניית התפריט

  • כמו בכל אירוע – גם באירוע קטן עם שף פרטי חשוב מאד לתת דגש רב על השלב של בניית התפריט וכמובן שמומלץ להקשיב לעצותיו של השף בנושא זה. הוא יהיה המנוסה והמיומן בסוג המנות שתהיינה המתאימות ביותר, סדר ההוצאה שלהן אל השולחנות או הדוכנים, משך זמן ההמתנה הנכון בין מנה למנה ואופן ההגשה עצמו, כלומר המנה עצמה והעיטורים המתלווים לה על הצלחות.
  • חשוב לקחת בחשבון כל מרכיב מזון שמעוניינים לעשות בו שימוש, לוודא שכל מנה שחושבים עליה מתאימה למיקום ולאורחים, שיש מספיק מנות על מנת שלא תחסרנה, שיש מספיק מנות המתאימות לילדים או לבני נוער ושתהיינה גם מנות עבור מי שאינו אוכל מזון בשרי או שיש לו רגישות כזאת או אחרת למרכיבי מזון שונים.

הגדולה של הזמנת שף פרטי – אפשר להתאים באופן אישי את התפריט על לאחרון האורחים כך שכל אחד מהמוזמנים יחוש בנוח ויידע שחשבו עליו ורצו לוודא שהוא יגיע לאירוע, יאכל וייהנה.